Inspiratie voor het weekend  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏  ͏ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­  
Ik ben een afbeelding

VAN BIEREN NIEUWSBRIEF

 

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is,

klik dan hier voor de online versie.

Beer & Food pairing

Hallo Robert,

 

Bier heb je in zoveel variaties dat je oneindig veel food pairing combinaties kunt maken met bier. Steeds meer brouwerijen geven tips om een gerecht te combineren met een perfect passend bier. Onderaan deze mail geven we je enkele basisprincipes voor beer & food pairing, en graag willen we je inspireren voor het aankomende weekend met heerlijke combinaties via onderstaande gele knop.

Beer & Food inspiratie
 
 

Beer & Food pairing basisprincipes

Vergelijkbaar profiel:

Kies een bier dat qua smaakprofiel overeenkomt met het eten. Bijvoorbeeld, een lichte Pilsner past goed bij lichte gerechten zoals salades en zeevruchten, terwijl een robuuste Stout goed samengaat met rijke, vlezige gerechten en desserts zoals chocoladecake.

 

Complementaire smaken:

Zoek naar complementaire smaken. Zo kan een fruitig bier goed passen bij een fruitsalade of een gerecht met een fruitige saus. Een bier met karameltonen kan goed samengaan met gegrild vlees of een dessert met karamel.

 

Tegenstellingen werken soms ook:

Soms werken tegenstellingen goed samen. Een pittig gerecht kan goed gebalanceerd worden door een zoet of romig bier, zoals een Witbier of een Fruitbier. Dit helpt om de hitte te verzachten.

 

Intensiteit balanceren:

De intensiteit van het bier en het eten moeten op elkaar afgestemd zijn. Een krachtig bier kan een delicaat gerecht overweldigen, terwijl een licht bier verloren kan gaan bij een zeer smaakvol of gekruid gerecht.

 

Zuurgraad en bitterheid:

Bittere bieren zoals IPA’s gaan goed samen met vettere en zwaardere gerechten omdat de bitterheid het vet doorsnijdt. Zure bieren, zoals Lambieken of Geuzes, kunnen een goede match zijn voor rijke of romige gerechten door hun verfrissende werking.

 

Voorbeelden van combinaties:

Pilsner met gegrilde kip of zeevruchten.

Witbier met salades of lichte visgerechten.

IPA met pittig Aziatisch eten of BBQ.

Stout met geroosterd vlees of chocoladedesserts.

Saison met geitenkaas of gegrilde groenten.

Beer & Food inspiratie
 

Van Bieren

Hooghiemstraplein 72, Utrecht

Tel.: 030 633 29 29

Email: verkoop@vanbieren.nl

Ik ben een afbeelding
Facebook Web Site

Je ontvangt deze email omdat je je hebt ingeschreven voor deze mailing.

Geen e-mails meer ontvangen? Uitschrijven doe je snel en eenvoudig door hier  te klikken.